Oszd meg, ha tetszik :)



Interjú: HYDE még egyszer utoljára megtámadja az amerikai piacot!

Ismételten egy a jrocknews.com oldalon olvasható HYDE interjú fordításával jelentkezem. Kissé kutyafuttában készült, de annál nagyobb volt a lelkesedésem. Az eredeti írás 2019 április 3-á került fel az oldalra Ziggy "tollából". No akkor lássuk hát:


HYDE kijelentette, hogy "még egyszer utoljára HYDE-ként támadom meg az amerikai piacot", és májusban megtartja első szóló amerikai turnéját. Ez a turné közel egy éve, hogy több mint egy évtizedes szünet után újraindította szólótevékenységét a WHO'S GONNA SAVE US című kislemezének megjelenésével. Mielőtt HYDE nekivágna a turnéjának, a JROCK NEWS-nek lehetősége volt beszélgetni HYDE-dal a közelmúltbeli szólótevékenységéről és mindarról, amit kevesebb mint egy év alatt elért már öt kislemezzel, számos kollaborációs dallal, és most egy amerikai turnéval. Ismerjük meg tehát a HYDE múltját, jelenlegi és jövőbeli terveit!

13 évnyi szünet után tértél vissza a szólótevékenységbe. Milyen érzés ilyen hosszú idő után szólóban fellépni?

Ez egy kiterjesztése a VAMPS-nak, ahol szintén azt csináltam, amit szerettem volna, de most rájöttem, hogy a világ bármelyik művészével együtt tudok dolgozni, amikor egyedül vagyok. Úgy érzem, mintha minden eddiginél nagyobb szabadságot kaptam volna az ideális zeném megvalósításához.

A WHO'S GONNA SAVE US klipjében egy maszkos alak meggyilkol téged, akiről később kiderül, hogy egy "új" te vagy. Valamint, a második kislemezed az AFTER LIGHT tovább skandálja, hogy “Destroy! Rebuild! Now! Now!” ("Pusztítsd el! Építsd újjá! Most! Most!"). Mi a szándék e mögött?

Amikor új házat építesz, nyilvánvalóan szabadabban dolgozhatsz, ha az egészet lebontanád, és a semmiből kezdenéd újra, ahelyett, hogy csak felújítanád. A " Megsemmisítés és megújulás" azt jelenti, hogy mindent felfrissítünk és szabadok leszünk. Most, hogy csak az én tudásom maradt, és semmi más, sokkal szabadabban alkothatok.


Még csak néhány hónap telt el azóta, hogy újra elkezdted a szólótevékenységet, és máris belevetetted magad a tengerentúli tevékenységekbe. Van elképzelésed a jövődről a nemzetközi zeneiparban?

Nem tudom, hogy képes vagyok-e nagy dolgokra, de az biztos, hogy nem fejezhetem be ott, ahol most vagyok. Mindent megteszek azért, hogy maradandó hatást gyakoroljak a nemzetközi színtéren.

Korábban a VAMPS-szal turnéztál az Egyesült Államokban, de most szólóban turnézol, van valami jelentős különbség?

Az utazó tagok mások, de ez még mindig egy zenekari előadás, szóval nincs nagy különbség. A dolgoknak hatékonyabbnak kell lenniük, mint korábban, mert megvan a tapasztalatunk. A reakcióink az új dolgokra sokkal jobbak.

Nemrégiben együtt dolgoztál Yoshikivel a Red Swan és a ZIPANG című dalokon. Régóta érződött már esedékesnek, mi késztetett végül arra, hogy ketten együttműködjetek? Milyen érzés volt együtt dolgozni Yoshikivel?

Az X JAPAN figyelte a lehetőséget, hogy megtámadhassa a világpiacot, ezért ő [Yoshiki] valószínűleg minden lehetséges utat meg akar ragadni a megközelítésben. A Red Swan lehet, hogy egy olyan ötlet, amit Yoshiki talált ki, de ez nagy megtiszteltetés számomra, mert ő Japán egyik reprezentatív művésze. A produkció idegtépő volt, de egyben nagyon szórakoztató is, úgyhogy nagyon jól éreztem magam az énekfelvételen. Ez egy nagyon klassz dal, és érzem a gondolatait mögötte.
Aztán megkértem, hogy zongorázzon a ZIPANG című dalomban, amely japán érzelmeket használ a dallamokban, és libabőrös lettem tőle, mert a zongorája olyan gyönyörűen szólt. Szeretném, ha az amerikaiak is megnéznék.

Szeretnénk tudni, hogyan dolgoztatok együtt Yoshikivel. Elmondanád nekünk az együttműködés folyamatát?

A Red Swanban való együttműködésünket először Yoshiki javasolta egy vacsora közben, mivel volt alkalmunk néhányszor találkozni. Ő egy ilyen nagy kaliberű művész, ezért az előadásai nagyszabásúak és nagyon érdekesek. Örökké tudnék vele beszélgetni.


Van rá esély, hogy több nemzetközi művésszel is láthatunk együttműködéseket, ahogyan azt a Starset zenekarral tetted?

Igen, természetesen. Ezek a kombinációk valószínűleg érdekesek a rajongók számára, és számomra is nagyon inspirálóak. Sokat tanulhatok és fejlődhetek ezeken a tapasztalatokon keresztül. A Starset az egyik kedvenc zenekarom, ezért nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy velük dolgozhattam.

Lenyűgözött minket, miután láttuk a MAD QUALIA zenei videóját, amelyben a Capcom Devil May Cry 5 játékával működtél együtt.

Körülbelül egy évvel ezelőtt kaptam ajánlatot erre a projektre, és nagyon izgalmas volt, mert nagy Devil May Cry-rajongó vagyok. Ugyanakkor nagy volt bennem a nyomás, hogy egy olyan dallal álljak elő, amely megfelel egy ilyen népszerű játékkal szemben támasztott elvárásoknak. A vártnál kicsit tovább tartott, mire elkészült az, amire büszke lehetek, de örülök, hogy úgy tűnik, az embereknek tetszik az eredmény. Remélem, hogy az emberek hallgatni fogják a dalt, miközben játszanak a játékkal.



Az összes legutóbbi szólólemezed nagyon modern-rockos stílusú, és jól csinálod, hogy a zenédet a mai kornak megfelelően alakítod. Tudatosan döntesz úgy, hogy az aktuális trendnek megfelelően készíted a zenédet?

Egészen a közelmúltig nem voltam nagyon tudatos a legújabb stílusok beépítésében, de azt vettem észre, hogy sokan valóban így tesznek, és azóta éhesen próbálom magamba szívni az új trendeket. Ez igazán inspiráló.

A L'arc-en-Ciel Honey című dala és a Duran Duran Ordinary World című dalának feldolgozása a legutóbbi kislemezes kiadványaid, a ZIPANG és a MAD QUALIA B-oldalas számai. Miért választottad ezeket a szokatlan B-oldalas dalokat a címadó dal mellé?

Ezeknek a népszerű daloknak az előadása nagyszerű szikrát adhat az élő koncerteken, ezért szeretnék többet is előadni belőlük, ha egy jó válogatással állok elő.

Köszönjük, hogy időt szakított ránk. Szeretnél valamit mondani az amerikai rajongóidnak?

Elköteleztem magam amellett, hogy még egyszer utoljára HYDE-ként támadom az amerikai piacot. A sok új kapcsolatnak köszönhetően most már szabadabb elmével, ideális környezetben tudok zenét alkotni.
Olyan korban élünk, amikor mindenféle zenéhez szabadon hozzáférhetünk. Miután elolvastad ezt a cikket, keress rá a HYDE-ra, nézd meg a dalaimat és a videóimat, és nézd meg, hogy tetszene neked a zene. Ha nem nyeri el a tetszésedet, akkor nem bánom, ha továbbállsz.


Nagyszerű volt megismerni, hogy HYDE mit gondol és érez jelenlegi tevékenységével kapcsolatban, és mivel remélhetőleg sok említést tett jövőbeli elképzeléseiről és terveiről, nyugodtan feltételezhetjük, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, amikor beszélgettünk. Reméljük, hogy HYDE sikeres lesz az amerikai turnéján, és hogy ez még sok izgalmas dolog kezdete lesz.

További infó:
Hivatalos weboldal
YouTube
Facebook
Twitter
Instagram

Megjegyzések